I Stockholmsgave ser vi måltidet som en vigtig del af børnenes hverdag. Derfor er det vigtigt, at de ved, hvad det er de spiser, og hvor det kommer fra og hvilken type råvare der og hvordan det er tilberedt. Mad er ikke bare mad. Der er stor forskel på smagsnuancerne og på konsistensen. Derfor bliver børnene præsenteret for alle smagsnuancerne, og ofte bliver flere af dem oplevet i samme måltid. F.eks. når vi får chili con carne, hvor der både er den stærke smag fra chilien, den søde smag fra tomaterne, den sure smag fra creme fraichen og umamien fra kødet.

Vi arbejder især med at få børnene aktivt inddraget i madlavningen, da vi tror på det har en betydning for deres nysgerrighed, lyst og mod på at spise - at de får lov til at røre, smage, dufte og tilberede dele af måltiderne. Derfor skræller, snitter og skærer vi grøntsager for madmor Claudia, indimellem bager vi og når det er muligt fileterer vi gerne den røgede makrel, renser sildene, laver æggesalaten og alt muligt andet som børnene kan deltage i.