Husk Solcreme på hjemmefra

 

Da hudkræft er den hyppigste form for kræft i Danmark, har vi Stockholmsgave besluttet at gøre en indsats for at lære børnene nogle gode solvaner og forhåbentlig på den måde være medvirkende til at hudkræft ikke rammer vores børn.  

Særlig viser undersøgelser nemlig at, dem der har været udsat for solskoldninger i deres barndom, har større risiko for senere at udvikle huskræft. Og da både børn og voksne tilbringer det meste af tiden udenfor, mener vi, at det er vigtigt at sikre os mod de skadelige UV-stråler.   

I Stockholmsgave har vi udarbejdet en solpolitik med udgangspunkt i ”kræftens bekæmpelses” anbefalinger.   

Solpolitikken er gældende fra april til september når UV-indekset er over 3 og formålet er at ingen børn eller voksne skal blive røde, forbrændte eller solskoldet mens de er i børnehaven.

* Vi har UV-indeks appen som advare os hvis UV-indekset er over 3 

* Når jeres barn bliver aflevere forventer vi at de er blevet smurt med solcreme eller at vi får at vide hvis det ikke er sket, så vi kan smøre dem ind.

* Det er bedst at børnene bære tøj der dækker så meget af huden som muligt, minimum til knæ og albuer. 

* Børnene skal have en solhat med bred skygge i sin kasse oppe i børnehaven. Kasketter er ikke gode solhatte da de ikke dækker øre og nakke.

* Ved frokost smøre vi børnene ind i solcreme, minimum faktor 15 og uden parfume. 

* Mellem kl. 12-15 sørger vi for at børnene har mulighed for at søge skygge. Dette gør vi ved at have parasoller ved bordene, spise inde og sætte aktiviteter i gang i skoven eller under træerne.